Правоохоронці Волині розшукали і затримали злочинця, який втік із зали Луцького міськрайонного суду після оголошення вироку.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Нагадаємо, 37-річний Сергій Плотніков, обвинувачений у зґвалтуванні, незаконному позбаленні волі та незаконному поводженні зі зброєю втік із зали Луцького міськрайонного суду 13 вересня, щойно суддя зачитав ухвалу про зміну запобіжного заходу – із домашнього арешту на тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині досі шукають підсудного, який втік з луцького суду

Сергій Плотніков підозрюється у вчиненні низки кримінальних правопорушень, зокрема - у викраденні людини, розбійному нападі, зґвалтуванні, незаконному поводженні зі зброєю, крадіжці та інших.

У понеділок, 11 жовтня, провівши комплекс пошукових та оперативно-розшукових заходів, співробітники управління карного розшуку ГУНП, Камінь-Каширського РВП із залученням працівників кінологічного центру затримали зловмисника на околиці Любешова, поблизу лісового масиву. Відомо, що протягом цього часу він переховувався в різних місцях. Нині з ним проводять необхідні слідчі дії, опісля – доставлять в ІТТ.

За фактом втечі із суду розпочали кримінальне провадження за статтею 393 Кримінального кодексу України. На пошуки злочинця були орієнтовані усі наряди правоохоронців: щоденно на виявлення зловмисника задіювалось близько двох сотень поліцейських.

Відео пресслужби поліції Волині: