У неділю, 28 листопада, виповнилося 70 років заслуженому журналісту України, продюсеру Громадського Інтерактивного Телебачення Олегові Володимировичу Величку.

Олег Величко – корінний лучанин. Має вищу технічну освіту, закінчив Львівську політехніку, проте значна частина його трудової біографії пов’язана з журналістикою.

На зорі Незалежності України Олег Величко створив у Луцьку приватний телеканал «Аверс», який став справжнім явищем інформаційного простору краю. Школу «Аверсу» пройшли сотні журналістів Волині, та й не тільки Волині.

Олег Величко на все має власну думку і сьогодні вчить багатьох молодших колег аналізувати події та явища, доносити людям об’єктивну інформацію, а не пропагандистські наративи політиків чи власть імущих. У суперечках влади і народу він завжди на боці простих людей.

Олег Володимирович – скромна і далекоглядна людина. Він не любить почестей, ніколи не шукав для себе слави чи нагород – нагороди самі його знаходили. Голова ОДА чи мер міста завжди мали за честь бути гостями його ефірів, а хто уникав спілкування на телеканалі, як правило, втрачав владні повноваження.

Це тільки Величко може собі дозволити сказати у прямому ефірі: «Ви – кандидат в луцькі мери. Перестаньте бути пацаном!»

У 2017 році телеканал «Аверс» відійшов під контроль нардепа Ігоря Палиці. Дехто вирішив, що в телевізійному просторі Волині закінчилася ера незалежної журналістики. Та вже через рік, наприкінці 2018-го – народилося нове дітище Олега Величка – Громадське Інтерактивне Телебачення (ГІТ).

Сьогодні ГІТ – єдиний на Волині приватний телеканал, незалежний від влади і грошових мішків. Це телебачення, де кожен може стати співтворцем ефіру, де нікому не закривають рот, де події обговорюють із фаховими експертами, вислуховують різні точки зору, дають можливість кожному висловити свою думку, аби лиш вона в них була.

По суті, ГІТ – це мультимедійна платформа, до якої входить телеканал, ефіри якого транслюються у двох кабельних мережах Луцька, в інтернеті й соціальних мережах, «Радіо1», де можна наживо почути студійні розмови, інтернет-сайт, де знайдете всю необхідну інформацію й архів телепрограм. ГІТ росте, розвивається, видозмінюється залежно від запитів глядача, слухача, читача.

Олег Величко у своєму солідному віці залишається прогресивним, модерним журналістом і продюсером, сповненим нових ідей і творчих задумів.

За це ми Вам щиро вдячні, Олеже Володимировичу.

З ювілеєм Вас! З роси і води!

Гітівці

Фото Володимира ЛУК’ЯНЧУКА