Патріарх української журналістики, письменник, публіцист, видавець, державний, громадський діяч, народний депутат України першого скликання Андрій Іванович Бондарчук підкорив сьогодні ще одну життєву вершину. Напередодні великого християнського свята Андрія Первозванного славному волинянинові виповнилося 85 років.

Здобувши освіту фельдшера у Ковельському медучилищі, нинішній ювіляр не думав і не гадав, що усе життя буде рятувати людей не від тілесних недуг, а від моральних. Перш ніж переступити поріг редакції, Андрій Іванович встиг якийсь час попрацювати за спеціальністю, спізнати смак шахтарської праці, відслужити строкову, потрудитися на цілині, а вже потім – журналістська стихія на все життя. З невеликими перервами на екзаменаційні сесії у Львівському держуніверситеті, де здобував фах журналіста, і сесійні засідання під куполом Верховної Ради на печерських пагорбах.

Покоління волинян добре пам’ятають ґрунтовні публікації Андрія Бондарчука на економічну і суспільно-політичну тематику в локачинській, іваничівській районних газетах, головному часописі області – «Радянській Волині» і в нинішній «Волині-новій», республіканській та всесоюзній пресі. Особливо резонансними стали його викривальні матеріали про корупцію та зловживання партійної мафії напередодні розвалу совіцької імперії. Із здобуттям Україною незалежності Андрій Іванович з головою поринув у вир національного відродження, дослідження справжньої історії нашого народу, збереження оберегів українства. Сотні газетних публікацій, численні краєзнавчі розвідки лягли в основу написання багатьох книг-хронік, що побачили світ у столичних і місцевих видавництвах. Завдяки старанням автора друге життя отримало багато волинських стародруків. Сподвижницька літературна робота тісна переплелася з активною громадсько-політичною діяльністю ювіляра, яка не знає спочину.

Секретаріат обласної організації Національної спілки журналістів України сердечно вітає старійшину волинської журналістики з 85-річчям і щиро бажає нових творчих перемог і життєвих рекордів.

З роси і води, Андрію Івановичу!

За дорученням Секретаріату ВОО НСЖУ зі щирою повагою голова волинської журналістської організації  Михайло САВЧАК

Фото газети «Волинь»