Майже місяць тому Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт 4643-д про розмитнення авто на іноземних номерах, який надає пільги, але, на жаль, не ветеранам АТО та родинам загиблих або іншим верствам населення, які теж потребують підтримки держави.

Цей законопроєкт Президент чомусь назвав компромісним. Але в чому полягає компроміс, коли можливість пільгового розмитнення надається лише тим, хто правдами чи неправдами протягнув через митний кордон авто?

У кінці 2018 року вже була можливість хоч і недешевого, але все ж таки розмитнення автомобілів на єврономерах, які до того розмитнити було складно або неможливо. Частина авто, які не було тоді доцільно розмитнювати через дуже поважний вік, низьку ринкову вартість, через технічний стан, що наближав машину до категорії металобрухту, за ці два роки у більшості вже припинили пересування по дорогах країни. Наразі таких зношених авто майже не видно.

Але все частіш, особливо останніми місяцями, почали траплятись авто більш нові та дорогі, які заганялись минуло року та продовжують заганятись через наші митні кордони. Напевно, причиною є обговорення у ВРУ правки, яка надасть можливість розмитнити не тільки «євробляхи», загнані до початку цього року, а й ті, що будуть загнані до початку дії закону 36340д! Заганяти дешеві та старі авто, як це було до 2018 року, вже стало невигідно, тому і подорожчав середньостатистичний автомобіль на єврономерах, що пересувається по наших дорогах, як і вартість його потрапляння в Україну…

Щоб зрозуміти ситуацію, мусимо усвідомити, що сьогодні іноземці та «особи, до них прирівняні» мають право заїжджати до України на закордонних номерах, але не завжди такі авто виїжджають. Отож і виходить для такої «пільгової» категорії населення із грошима у державному бюджеті знайдуться кошти, а для хлопців, які захищали територіальну цілісність, суверенітет та взагалі існування того самого бюджету – НІ.

Законопроєкт 3704, який саме тим був би потрібним нашому суспільству, тому що ставав актом визнання, що у найбіднішій країні Європи дорожчі у 2-3 рази вживані авто через непомірні митні платежі, та мав би зробити авто доступним для пересічного українця, чия середня заробітна плата у 2-3 та більше разів менша за тих наших євросусідів, у сесійну залу так і не потрапив. Хоча у день, коли його мали винести на голосування, під стіни ВРУ, незважаючи на 15-градусний мороз, з’їхались люди з усієї країни на його підтримку.

Лідерами тієї акції 18 лютого на морозі було достатньо сказано «теплих та гарячих» слів про ту корупційну складову, за допомогою якої зусиллями автолобі пропхали той «компромісний» законопроєкт. Він пройшов через комітети ВРУ зусиллями тих уже горезвісних Гетьманцева, Ковальчуків та Ко.

На жаль, у стінах ВРУ та Офісі Президента не чути потужної підтримки дійсно потрібного законопроекту 3704. Здулася і підтримка Міністерства у справах ветеранів, та, схоже, виявились непотрібними напрацювання нашої робочої групи, яка у минулому році була створена саме для розробки законодавчої ініціативи з надання права пільгового розмитнення одного бюджетного авто для УБД АТО та родин загиблих.

Ніби міністерство і приділяє увагу розвитку ветеранського бізнесу, але при цьому не згадується, що багатьом із хлопців перш за все треба допомогти, створивши можливість придбання доступного авто, яке так необхідне для початку власної справи. Ветерани не просять дати їм автомобіль, лише надати можливість безболісно розмитнити за власні кошти придбане вживане авто!

Такі традиції компромісності у стінах ВРУ на користь того чи іншого олігархічного лобі вже багато разів приводили нашу країну до небажаних для її народу наслідків.

Костянтин БАЙЧУК, Влад ЯКУШЕВ,

ГО УБД АТО та ветеранів військової служби «Захисник», члени робочої групи Мінвету з питання пільгового розмитнення авто для УБД АТО