У 19-му турі чемпіонату України з футболу лідери першості грали проти двох львівських команд:  «Динамо» (Київ) приймало на столичному НСК «Олімпійський» ФК «Рух», а «Шахтар» у Харкові – ФК «Львів». Кияни перемогли з рахунком 3:0, а «гірники» сенсаційно поступилися 2:3.

Динамівці забили всі три голи у другому таймі. Двічі відзначився Караваєм (59 і 90 хв.), ще один гол заби Сідклей (86 хв.).

Справжня драма розігралася у Харкові. За всю гру львів’яни лише 25% володіли м’ячем, виконали 5 ударів по воротах суперника, 3 з яких – у площину. І всі три дали результат. Натомість «Шахтар» 16 разів «стріляв» по воротах  «Львова», з них 7 – у рамку, але відзначився лише двічі.

Обидва голи в «Шахтаря» забив Соломон. Він двічі зрівнював рахунок: на 30-й і 56-й хвилинах. Спочатку на 24-й хвилині після прострілу гол забив Луїс Альваро, а вихованець волинського футболу Назарій Нич вивів львів’ян уперед на 48-й хвилині.

На 73-й хвилині Трубін у штрафному майданчику зніс Шину, і той чітко виконав пенальті. Масований наступ на ворота «Львова» нічого для «Шахтаря» не дав. Львів’яни самовіддано захищалися, а Назарій Нич мав ще одну нагоду забити, але дещо затягнув з ударом у воротарському майданчику.

Після цього туру в «Динамо» стало 46 очок, у «Шахтаря» залишилось 39.   

«Львів» з останнього місця піднявся одразу на дві сходинки. Із 15 очками він на 12-му місці, 14 очок і 13-те місце в «Минаю», а «Рух» із 13 очками опустився на останню позицію.