На очищення русла річки Стир від повалених дерев та догляд за прибережною захисною смугою з міського бюджету спрямували мільйон гривень. На озеленення Луцька – 163 тисячі.

Про це йшлося на сесії Луцькради у середу, 24 березня.

Обранці громади внесли зміни до Комплексної програми охорони навколишнього природного середовища Луцької міської територіальної громади на 2018-2021 роки. Так, мільйон спрямували на очищення русла річки Стир від повалених дерев та догляд за прибережною захисною смугою (видалення аварійних, сухостійних, вітровальних, фаутних дерев). Крім того, депутати виділили 163 тисячі гривень на озеленення міста.

Також стало відомо, що ОСББ, які безвідповідально обрізають дерева, можуть виключити з міських програм підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Зазначимо, що, незважаючи на заборону «варварського» кронування, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків у дворі на проспекті Волі,8, вирішило самостійно здійснити обрізку дерев, без дотримання певних норм.

Міський голова Ігор Поліщук дав доручення директору департаменту ЖКГ попередити усіх голів ОСББ про відповідальність за недотримання правил благоустрою Луцька.

Трансляція пленарного засідання дев'ятої сесії Луцької міської ради із коментарями депутата Луцької міської ради 2006-2010 років, екссекретаря Луцькради, колишнього заступника міського голови Святослава Зелінського: