У міській клінічній лікарні прооперували одного із пасажирів маршрутки, яка потрапила у ДТП на вулиці Ківерцівській у Луцьку. 

Про це розповів Суспільному заступник директора медзакладу Андрій Смольянінов.

Нині стан чоловіка лікарі розцінюють як задовільний. Після оперативного втручання він досі знаходиться у палаті інтенсивної терапії.

«Решту травмованих пасажирів оглянули і відправили на амбулаторне лікування. У більшості – забої голови, грудної клітки та синці», – розповів лікар.

Всього до медзакладу напередодні доправили вісьмох осіб, в тому числі й водія маршрутки. Нині відомо, що для важко травмованого пасажира представники перевізника здавали кров.

Зі слів директорки Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталії Смолярчук, травмовані пасажири можуть претендувати на матеріальні відшкодування.

«Відсутність квитків не буде перешкодою, оскільки встановлено факт, що вони були пасажирами, а не гостями чи пішоходами, в рамках кримінального провадження буде встановлюватися, що вони здійснювали поїздку і оплачували кошти за проїзд», – каже Наталія Смолярчук.

Нагадаємо, аварія за участі маршрутки та вантажівки з причепом трапилася 25 березня в обідню пору. Машини зіштовхнулися неподалік мосту. Від удару у маршрутки повилітали усі вікна. На місці працювали кілька катер швидкої допомоги.

Причину ДТП наразі з'ясовують правоохоронці. Чи мали пасажири квитки, чи можуть отримати компенсацію від перевізника, та перші висновки поліції щодо винних у ДТП – озвучимо згодом.