Цю зиму не пережив лев Нік з Луцького зоопарку. Повідомляють, що тварина померла у віці, який відповідає глибокій старості короля звірів.

Про це пишуть на сторінці Луцького зоопарку.

Нік приїхав до Луцька із Миколаївського зоопарку в 2004 році. Він став першим самцем цього виду в колекції зоопарку.

Пишуть, що Нік чимало років прожив у некомфортних умовах тісної клітки, де він перебував усі пори року. А вже у просторий теплий вольєр із майданчиком для вигулу колекцію котячих дозволила пересилити реконструкція зоопарку, що завершилася восени 2015 року.

Безперечно, Нік та його супутниця Даша завжди були одними з улюбленців відвідувачів. Невідворотні зміни у здоров’ї лева працівники зоопарку почали помічати кілька місяців тому. Найперше він просто перестав окреслювати межі своєї компетенції потужним риком, який роками був «візитівкою» Ніка, – йдеться на сторінці звіринцю.

На огляд запросили ветеринарів Інну Васильковську, Вікторію Коваль, Людмилу Білич. Ті після комплексного обстеження констатували, що у тварини недуга, яку не здолати медикаментозно чи з допомогою операції, – старість.

Щоправда, спроби поборотися за життя Ніка керівництво все ж зробило, зокрема змінами в раціоні та додаванням до харчування вітамінів. Однак це не допомогло. На 17-му році життя тварини не стало. Що, до слова, дуже важко переживає, крім, звичайно, колективу, і левиця Даша.

Нік був дуже поважного віку, як для лева. Адже в неволі такі тварини живуть 14-16 років, а у природі – взагалі 8-9 літ.