У Луцькраді кажуть, що на групу оперативного реагування «15-80» та у відділ екології Луцької міської ради протягом тижня надходять численні звернення мешканців міста щодо погіршення умов проживання від нестерпного смороду та викидами в атмосферне повітря чорного диму від діяльності ПрАТ «Гнідавський цукровий завод».

Про це пише пресслужба міськради.

Зазначають, що особливої інтенсивності поширення неприємних запахів набуло 15-16 травня. Кажуть, лучани скаржилися на їдкий дим з труби ПрАТ «Гнідавський цукровий завод», що викликає кашель, рвотний рефлекс, головокружіння, задишку у дітей.

Заступник начальника відділу екології Олег Гелета наголосив, що оскільки підприємство зареєстроване та здійснює свою виробничу діяльність за межами м. Луцька і міська рада не може безпосередньо вплинути на нього, то необхідно звернутись до державних контролюючих органів – Державної екологічної інспекції у Волинській області та Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області про анулювання ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та зупинення його діяльності.

Депутати підтримали проєкт рішення.

Текст звернення подаємо без змін:

Луцька міська рада звертається до Вас, як до органів державної виконавчої влади, уповноважених на здійснення заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання природоохоронного та санітарного законодавства.
Починаючи з 10 травня 2021 року у групу оперативного реагування “15-80” та у відділ екології Луцької міської ради почали надходити скарги мешканців м. Луцька про погіршення умов проживання від нестерпного смороду та викидами в атмосферне повітря чорного диму від діяльності ПрАТ «Гнідавський цукровий завод». Особливої інтенсивності поширення неприємних запахів набуло 15-16 травня 2021 року, про що свідчили численні скарги громадян до Луцької міської ради на їдкий дим з труби ПрАТ «Гнідавський цукровий завод», що викликає кашель, рвотний рефлекс, головокружіння, задишку у дітей.
Просимо Вас вжити невідкладних заходів щодо усунення порушень природоохоронного та санітарного законодавства, що призвели до виникнення нестерпного смороду, погіршення соціального благополуччя, здоров’я та самопочуття населення.
У зв’язку із ситуацією, що склалась та з метою недопущення забруднення довкілля та погіршення стану здоров’я людей просимо здійснити комплексну перевірку ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» та за її результатами вжити заходів щодо приведення діяльності у відповідність до вимог природоохоронного законодавства.