У Луцьку горіла квартира на 6-му поверсі багатоповерхівки на вулиці Потебні, 52-а. Пожежники врятували маму з 5-місячним немовлям, яка зачинилася від диму у ванній.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Волинській області.

Повідомлення про пожежу у шестиповерхівці на вулиці Потебні у Луцьку до Служби 101 надійшло в середу, 5 січня, о 16:14.

На виклик спрямували рятувальників 2-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Луцька, які прибули до місця події о 16:20. З’ясувалося, що вогонь виник у кухні в квартирі на 6-му поверсі, де перебувала жінка з 5-місячним немовлям. Щоб врятуватися від диму, матір з дитиною зачинилася у ванній, а двері до кухні щільно зачинила.

Рятувальники за допомогою шанцевого інструменту відчинили замкнені двері, де перебували люди, й винесли немовля та вивели жінку сходовою клітиною та передали медикам.

Пожежу локалізували о 16:30, ліквідували – о 16:34. Вогонь пошкодив хатні речі й диван у кухні.

Причину пожежі встановлюють.

За попередньою інформацією, сталося загоряння побутових речей на кухні.

Як повідомила Суспільному лікарка карети швидкої допомоги Ірина Левицька, дівчинка була у свідомості та її життю нічого не загрожувало. Зі слів медички, ще трьох дітей забрали працівники соціальної служби.

Речниця ГУ Нацполіції Волині Ольга Бузулук розповіла, що лучанка виховує чотирьох дітей, сім'я перебуває на обліку служби у справах дітей.