Пропаганда в росії вже не знає як назвати вторгнення в Україну.

Пропагандисти не знають куди дітись від поразок кремля. Методички не рятують від невдоволення народу, якому раніше «наобіцяли» за тими самими методичками. Як пояснювати нові поразки вже не зрозуміло. Невдоволення росте й в самій пропагандистській машині, чим ще більше розколює ґрунт під троном всієї «ідеології» російського царя.

Після того, як так звана «спецоперація» перестала вкладатися в план, заявлені строки та стала розвалюватись на полі бою під тиском наших славних ЗСУ — росіяни намагаються змінити внутрішній зміст цього поняття.

Відносно цієї теми в етері Громадського Інтерактивного Телебачення висловився історик, експерт Українського інституту майбутнього Сергій Громенко.

«Вищі чиновники кремлівські шукають заміну оцього концепту «спецоперації» на такий, яким можна було би пояснити посполитим мобілізованим: навіщо вони взагалі йдуть на цю війну. Я думаю, що вони не довго розмірковували, бо концепт «народної війни» лежить буквально на поверхні. Якщо не «спецоперація», то можливо народна війна і абсолютний максимум — вітчизняна війна. До вітчизняної війни вони ще не дійшли — можливо посоромилися, можливо відклали на майбутнє», — пояснив Сергій.

Також він пригадав, що в російській історії було всього три названих вітчизняними війни: французько-російська(1812 року), Перша світова та Друга світова. Всі розпочались, коли росії прийшлося обороняти свої землі та жодна не розпочиналась вступом росіян до чужих земель.

Підсумовуючи історик висловив думку:

«Вітчизняна війна — це навіть не козирний туз, це вже джокер, який лежить в рукаві кремлівської пропаганди на той момент, коли українці дійдуть до, щонайменше Криму — сказав він. — Отоді росія витягне цей джокер і скаже: «Ну, все, народна війна була до, тепер або вітчизняна, або смерть. Люди, бийтеся за Крим, тому що Крим — це росія. Якщо не будете воювати за нього, значить завтра ЗСУ будуть під москвою». Мені здається, саме в цей момент відбудеться цей перелам, але ще треба дожити до цього».