Після вдалих контрнаступів на Харківщині та Херсонщині всі чекають нового звільнення територій нашими славетними ЗСУ.

Про те коли чекати нового контрнаступу та які умови для цього потрібні, в етері ГІТу розповів ветеран-айдарівець, голова Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Він сказав, що наступи будуть в найближчі тижні та пояснює:

«Коли такий кінець осені - початок зими вогкий, сніг падає, але одразу тане, в результаті під ногами суцільна багнюка, тут не треба бути великим стратегом, щоб розуміти, що по такому бронетехніка не їде. Вона грузне в болоті, це однаково ускладнює наступ будь-якій стороні, але оскільки наразі у більшій частині фронту в наступі ми, відповідно це більше ускладнює життя нам», — пояснив Євген.

Також він розповів яким буде вихід з такого положення:

«Що стосується температур, то, як такі, вони для нас не критичні і навпаки тепер доводиться чекати того самого «генерала мороза», який історично був союзником росіян, але наразі на нашій землі воно буде навпаки. Нам треба, щоб ця земля промерзла, як слід, а для цього мало, щоб позначка на термометрі впала нижче нуля, треба, щоб вона потрималась так хоча б тижні два».

Виходячи з цього пояснення, українцям весь цей час не варто було бажати нашим воїнам теплої зими, що всі ми робили по доброті своїй душевній. Відтепер краще побажаємо їм теплої броні та легкого морозу.

«Коли земля буде достатньо твердою, щоб тримати на собі броню, тоді абсолютно логічно очікувати, що ми не зупинимось на досягнутому, а будемо бачити розвиток тих наступів, які ми спостерігали останні місяці», — підсумував Дикий.