Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» організував конкурс «Мішечок», покликаний популяризувати використання багаторазових пакувань, замість одноразового пластику. Волинська область виборола третє місце серед інших регіонів України.

Про це в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповіла лідерка руху Юлія Мархель.

Даний конкурс, з її слів, організовується вже третій рік поспіль. Учасники мали виготовити екоторби з наявних в них ресурсів, в основному шляхом переробки старих речей. Кожен обирав для себе зручний йому вид торби на власний розсуд та втілював, конкретних критеріїв відносно їх вигляду не було. Загалом в Україні в рамках конкурсу пошили понад 21 тисячу мішечків.

«20 регіонів у нас були активними і Волинь посіла почесне третє місце, тому що пошили в цілому 1714 мішечків. Також третє місце в Україні посів Центр позашкільної освіти Волинської обласної ради — в них брали участь 200 учнів і пошили тисячу мішечків», — розповіла Юлія.

Як в підсумку поділилась Мархель, спрямування пошитих мішечків було найрізноманітнішим:

«Основна частина залишає їх в себе вдома, для того, щоб користуватись, хтось буде пакувати новорічні подарунки та дарувати своїм родичам і друзям. Є люди, які продавали на благодійних ярмарках і донатили на ЗСУ або ж були учасники, які пакували у торбинки подарунки для військових і відправили на передову».