Із доброчинною метою – допомогти українській армії – юні гітаристи зібрали в Рожищенській музичній школі мешканців громади на благодійний концерт.

Учні класу гітари під керівництвом наставниці Світлани Семенюк вирішили зробити свій внесок у підтримку українського війська у важкий час та запросили всіх охочих послухати музику та задонатити на ЗСУ. І хоча вхід був безкоштовний, в концертному залі знаходилась скринька для «донатів», де кожен міг долучитися до збору коштів.

Під час концерту «На щастя, на здоров’я, на Новий рік» прозвучали твори українських і європейських композиторів тематично поєднанні з розповідями Світлани Семенюк про обрядовість та звичаї у новорічно-різдвяний період.

Для когось з учнів це був перший серйозний виступ, а для когось - ще одна сходинка до вершини виконавської майстерності. Але всі вони впорались із хвилюванням і зуміли показати своє володіння інструментом.

Директор музичної школи Юрій Сосовський, який також прийшов підтримати ініціативу юних патріотів, подякував викладачці та музикантам за подаровані емоції, а присутнім – за оплески та донати.

«Приємно бачити талановитих ініціативних людей, а коли це вихованці нашої школи – приємніше вдвічі. Представлення концертної програми, ще й з такою благородною метою – завжди гарна ідея. Щиро вдячний усім вам за небайдужість, за підтримку діток та допомогу військовим», - додав він.

У підсумку, вдалось зібрати 6540 гривень, які передали волонтерам на потребу українському війську.

 «Це не просто гітаристи, а після зробленої доброї справи ще й маленькі волонтери. Своєю грою вони зігріли душі глядачів, зібрали кошти для наших воїнів ЗСУ і вселили надію в перемогу нашої України, в щасливе майбутнє нашої нації. Ми українці і цим ми гордимося. Без світла, під звуки повітряної тривоги ці діти вчать, грають, продовжують справу предків і примножують ряди творчої української молоді. Віримо в ЗСУ. Все буде Україна», - прокоментувала виступ своїх вихованців Світлана Семенюк.

Попереду у музичній школі низка різдвяно-новорічних заходів, які теж матимуть благодійний характер. Усі зібрані кошти з яких будуть спрямовані на підтримку ЗСУ. Бо, власне, саме завдяки військовим діти мають змогу продовжувати навчатися і виступати наживо.

Фото - Володимира Ковалюка