Командир роти спецпризначення ОЗСП «Любарт» батальйону «Луцьк», майор ЗСУ Андрій Д'яченко дав інтерв’ю в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!».

Він вважає, що на Волині могла теж бути така різня, як в м. Буча Київської області.

«Це гіпотетичні припущення… Тому, що 155 бригада, про яку я писав – це бригада Тихоокеанського флоту РФ. Це бригада, яка має певну історію, певний шлейф військового оточення за собою. Її солдати під час першої чеченської звірствували. Не надто з точки військової честі коректно вони себе вели в 2015 році, коли солдати цієї бригади прикривали авіацію в Сирії, і де були військово-космічні сили в росії – дислокувалися. І ось ми бачимо, як вони були в Бучі. Тому згідно цієї логіки ми можемо уявити, як би вони звірствували, якби опинилися на Волині», – пояснив свою думку Андрій Д'яченко.

В Бучі звірствувало 7 різних військових підрозділів і СБУ спільно з ЗСУ складає фактично поіменний список військових-терористів. За його словами, починаючи з січня – кінця грудня наша розвідка фіксувала цю військову частину на волинському напрямку: вона стояла на волинському кордоні, Брестському напрямку і вона готувалася до операції на території нашої області. Їх перекинули на схід України, тому що російські війська добряче отримали «по зубах».

«Помре путін, на його місце стане Шойгу, помре Шойгу, на його місце стане Папишев. Яка різниця, як звучатиме прізвище ватажка канібалів-людоїдів?», – сказав Андрій Д'яченко щодо особи президента росії.