У 2022 році журі Пулітцерівської премії відзначило колективною нагородою українських журналістів, котрі з мужністю та витривалістю висвітлюють війну в Україні, розв'язану рф.

З цього приводу член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Максим Онопрієнко в ефірі ГІТ в проекті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» прокоментував:

 Йдеться про жест, а не персональну чи індивідуальну відзнаку… Тому давайте акцентуватися на доброму і пишатися нашими колегами.

Щодо роботи Нацради з питань телебачення та радіомовлення продовжує здійснювати моніторинги. Інституція працює в звичному режимі.

Ті зміни, які ми вносили після російського вторгнення, вони стосувалися і стосуються виключно програмних концепцій мовників і спрощення ряду бюрократичних процедур, — зауважив Максим Онопрієнко.
По-друге, щодо зауважень, якщо говорити про наші звернення і ініціативи, ми просили ліцензіатів утриматись від лайки, нецензурних висловлювань, який би національний патріотичний характер вони не носили, тому що ефіри діти дивляться також, — додав член Нацради.

Він також акцентував на окремому нюансі, пов'язаному з днями пам’яті: потрібно, вшановуючи нових героїв, не забувати про минулих героїв.