Юристка, засновниця ГО "Ліга Антитрасту" Агія Загребельська в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дала інтерв’ю про націоналізацію облгазів.

Поки ми маємо справу не з державницьким рішенням, яке є остаточним, а з кримінальним процесом, наголосила вона.

Ми маємо на сьогодні справу з кримінальним процесом. Це облгази, які були арештовані в рамках кримінального провадження і передані в правління тимчасове АРМА (ред. — Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів). Буде проводитися розслідування правоохоронними органами і тільки після того, коли буде вирок суду, вирок має бути обвинувальним, у вироку має бути встановлено, що ці облгази мають бути конфісковані в дохід держави, — проаналізувала засновниця ГО «Ліга Антитрасту».

Агія Загребельська також зауважила щодо газорозподільчих мереж, що в нас є договори, які діють і не скасовані. І навіть, якщо вони будуть розірвані, скасовані, визнані недійсними, імовірно, в майбутньому будуть відбуватися судові процеси, у яких «фірташівці» будуть судитися з державою для того, щоб доводити якусь свою правоту.