Бразильська модель і блогерка 39-річна Таліта До Валле загинула у Харкові внаслідок російського удару ракетами. Вона брала участь у гуманітарних місіях по всьому світу і воювала проти ІДІЛ в Іраку. Три тижні тому приїхала захищати Україну від російських загарбників.

Разом з нею 30 червня загинув ще один доброволець з Бразилії – колишній військовослужбовець Дуглас Буріго. Про це повідомляє BBC з посиланням на бразильські ЗМІ.

За інформацією журналістів, До Валле працювала в структурах, які забезпечують українську армію. Daily Mail зазначає, що вона перед військовою кар'єрою вивчала право, працювала моделлю й акторкою, а також брала участь у порятунку тварин разом з неурядовими організаціями.

Також До Валле відповідала за забезпечення прикриття від наступу російських окупантів. Брат загиблої розповів, що вона була в Україні всього три тижні: працювала не лише рятувальником, а й стрілком.

За словами інших бійців, вона була єдиною людиною, яка залишилася живою після попереднього ракетного удару. У виданні зазначають, що До Валле пройшла снайперську підготовку, коли приєдналася до Пешмерга – збройних сил Курдистану.

Другий загиблий на війні бразилець Буріго, за даними газети Folha de Sao Paulo, загинув одночасно з До Валле. Як пише O Globo, вони ховалися під час удару в бункері. Однак усередині почалася пожежа, і жінка задихнулася від диму. Буріго намагався її врятувати і теж загинув.