Збройні сили України звільнили на Херсонщині ще 7 населених пунктів. Загалом в області на сьогодні вже підтверджено деокупацію 53 населених пунктів.

«На сьогодні офіційно вже підтверджено 53 населені пункти, які звільнені. Ми подаємо цю інформацію виключно, коли вона погоджена з Генеральним штабом», – розповів 2 серпня під час телемарафону екс-керівник Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

Раніше він повідомляв про деокупацію 46 населених пунктів.

У Херсонській обласній військовій адміністрації повідомили, що ситуація на тимчасово окупованій Херсонщині залишається стабільно напруженою.

«Бойові дії стають все тяжчими, а їх наслідки катастрофічні: знищені напівпорожні села, розбиті дороги, заміновані мости та узбережжя річок, згорілі поля, ліси, будинки. Всі звільнені села дуже пошкоджені, інфраструктура та будинки знищені», – зазначено в повідомленні.

Також там розповіли, що вже другий місяць область залишається без зв’язку від українських мобільних операторів. Працює тільки інтернет, але через російських провайдерів, тому більшість сервісів не працюють без VPN. Також в області відсутнє українське телебачення, окупанти увімкнули свої пропагандистські телеканали. На Херсонщині побільшала кількість перевірок місцевих жителів окупантами. На блокпостах перевіряють смартфони, документи й проводять обшуки приватних будинків.

Але українські військові продовжують знищувати ворога. За інформацією Оперативного командування «Південь», за минулу добу ЗСУ знищили на півдні 32 росіян, САУ «Мста-С», ЗРК «ТОР» та ще 4 одиниці броньованої техніки. Остаточні втрати ворога дорозвідують. Вчора на Херсонщині морські піхотинці взяли в полон 11 військових РФ, серед них – офіцер, прапорщик та 9 мобілізованих з так званої «ДНР».

До слова, сьогодні Херсонська військова адміністрація отримала нового керівника. Кабмін погодив призначення головою Херсонської ОВА Ярослава Янушевича