До парламенту внесено два законопроєкти щодо співпраці з окупаційними органами влади, які дозволяють співпрацю українським органам державної влади з фейковими органами тимчасово окупованих територій. Таку ініціативу з боку Кабміну лобіює Ірина Верещук, віцепрем’єрміністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (ТОТ).

Чому ці законопроєкти досі не розглянуті в комітеті, якщо їх внесено на розгляд ВР ще в кінці серпня 2022р., прокоментувала в ефірі ГІТ головна редакторка сайту «ЧЕСНО» Ірина Федорів.

«Якщо в умовах воєнного стану ми маємо більше, ніж місяць законодавчої ініціативи з боку Кабміну, а комітет навіть не сів за розгляд, це така дипломатична відповідь пані Верещук, я думаю, з боку комітету», — сказала вона.

«Зараз моніторинг діяльності Верховної Ради вкрай утруднений. Ми як рух «Чесно» вважаємо, що вкрай неправильно зараз робить Парламент, що ми не маємо тої прозорості, яку мали, ми маємо розуміти, що відбувається в комітетах, які законодавчі ініціативи розглядаються, які ні», — зазначила Ірина Федорів.