Юридичну нікчемність квазіреферендумів про приєднання до рф, які відбуваються на окупованих росією територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей,  підкреслив в ефірі ГІТ аналітик, член української делегації в колишній Мінській ТГК Сергій Гармаш.

Те, як проводяться референдуми на окупованих українських територіях, навіть рф не дає право визнати їх легітимними. Частина територій, на яких їх проводять, не контролюється російськими окупантами.

«На сьогоднішній день більше 45% і, з кожним днем цей відсоток зростає, на території Донецької області контролює Україна. Не повністю контролюється навіть Луганська область, я вже не кажу про Херсонську, Запорізьку області», — розповів аналітик.

Путін впевнився після контрнаступу на Харківщині, що російська армія не спроможна зупинити ЗСУ і що він ризикує втратити все, що він загарбав з 2014 року, в тому числі Крим. 

«Щоб шантажувати весь світ ядерною зброєю, йому треба анексувати ці території, оголосити їх територіями російської федерації і тоді, начебто, він буде мати право, як він вважає, застосувати ядерну зброю для їх захисту. Тобто таким чином він намагається просто зупинити контрнаступ України», — підсумував аналітик.