Перед новим роком Олексій Резніков заявив, що росія збирається оголосити масову мобілізацію, але поки відповідних наказів кремля не послідувало.

Чи наважиться путін оголосити це своєму народові, в етері ГІТу обговорили з політологом Олексієм Буряченко.

«Звичайно після реакції на можливі ядерні загрози зі сторони путіна, реакції я маю на увазі Китаю та Індії, які є надзвичайно чутливими для путіна, то вибили в нього цей великий козир з рук і він вимушений ескалувати ситуацію на українських фронтах виключно за рахунок так званої "могилізації"», — пояснив Олексій.

Часткова мобілізація, яка відбулась перед цим, вкотре показала брехню путіна, адже замість оголошених 300 тисяч, було залучено набагато більше.

«Насправді нічого абсолютно не заважає російській стороні і далі продовжувати часткову мобілізацію — те, що вони робили і раніше. Навіщо переходити до інструменту повної мобілізації?, — тут залежить від цілей кремля в той чи інший етап. Повну мобілізацію, як на мене, вони можуть об'явити, але це відбудеться тільки після повного закриття кордонів», — зазначив Буряченко.

З його слів, коли росія оголосить про закриття кордонів, то зробить це за два тижні, щоб усі, так звані, ненадійні елементи для путінського режиму покинули рф та не розхитували ситуацію зсередини.

«Всі: малий, середній бізнес рахується, люди, які виходили на мітинги, які палили військкомати, ну і звичайно опозиційні політики. Всі ці люди вийдуть з рф, кордони закриють, а потім залишаться 3 варіанти людей: перші, які так чи інакше співпрацюють з путінським режимом, скажімо той самий бізнес, який будуть грабувати і наповнювати військову казну, другі — так званий мобілізаційний потенціал, на який розраховує путін, тобто на м'ясо, яким будуть закидувати фронти і третій — це звичайно пенсіонери, які фізично, фізіологічно не змогли виїхати», — роз’яснив політолог.

В підсумку Олексій вважає, що маркер закриття кордонів буде найбільш показовим по питанню мобілізації.