Спільно із Рівненським краєзнавчим музеєм у Волинському презентували книжку про скульптора Томаша-Оскара Сосновського.

Про це повідомили в обласному краєзнавчому музеї Волині.

28 січня, у річницю з дня смерті скульптора Томаша-Оскара Сосновського, автор книги про скульптора Валерій Войтович, у Волинському краєзнавчому музеї презентував книгу "Оскар Сосновський. Скульптор."

Як зазначив сам автор у своїй книзі він намагався розповісти не лише про найбільші досягнення митця: його власну технологію шліфування мармуру після чого поверхня скульптур ставала матовою і наслідувала людське тіло.

"Я хотів розповісти не лише про скульптора, якому довірили зробити гіпсовий відбиток черепа одного з найвідоміших представників Відродження Рафаеля Санті, та чию Богородицю цілували настільки, що скульптуру довелося закрити склом, а й про Оскара Сосновського, як людину", - зазначив Валерій Войтович.

У книзі розповідаються про маловідомі факти біографії Сосновського, зокрема, ймовірну службу у російській армії та дезертирство.

Також під час презентації книги присутні переглянули фільм про митця.

Довідково: Томаш Оскар Сосновський (12 грудня 1812 - 27 січня 1886) - україно-польський скульптор, представник академізму. Почесний доктор 24 художніх академій світу. Народився на Рівненщині в Новомалині. Вчився у Кременецькому ліцеї, з 1833 року переїхав до Польщі.