Єдиний електронний реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» функціонує з першого жовтня та постійно наповнюється інформацією. 

Яким чином працює реєстр, як він буде наповнюватися і що варто про нього знати пересіченим українцям, розповів в прямому етері ГІТу Андрій Шабельніков – адвокат.

«Почнемо з того, що реєстр дійсно створений, але закон, який передбачає його функціонування ще не прийнятий Верховною Радою, тому напевно говорити передчасно, що вже діє цей реєстр. Є дійсно законопроект який є у Верховній раді і ним передбачається введення в дію даного реєстру. Цей реєстр включатиме дуже багато даних щодо осіб, зокрема, починаючи від прізвища, водійських прав і наявності транспортного засобу, притягнення особи до адміністративної відповідальності, наявність закордонного паспорта, виїзд до закордону особи, тобто комплекс даних з відкритих реєстрів, які вже функціонують в Україні будуть фактично об’єднані в даному реєстрі, якщо Верховна рада прийме цей законопроект. Електронну базу призовників наповнено більш ніж на 90%, а сама система є повністю захищеною. Чим наповнений я як поки що невідомо.», - розповів Шабельніков.

Коли запрацює цей реєстр чи існують небезпеки, що росіяни зможуть перехопити ці дані, дивіться у ВІДЕО: