Волинянка надає безкоштовну психологічну допомогу людям, які так чи інакше постраждали від війни. Хто може звернутися, яку допомогу надає, розповіла в прямому етері ГІТу  психологиня Анастасія Пеценюк.

«На даний момент допомога полягає в тому, що люди, які потерпіли від стресів переселення, втрат на війні, переживають сильні стреси, біль та емоції і для них допомога дуже проста — ефект присутності, щоб хтось вислухав. Такі люди можуть телефонувати і говорити, що їм болить, хвилює, а я відповідно своїми засобами, методами виводжу людину на стан заспокоєння, надаю підтримку», — розповідає Анастасія.

Люди мають можливість легше пройти період втрат на війні. Добре, коли є підтримка не тільки в сім’ї, а можливо в сім’ї нема підтримки, бо усі в такому стані – для цього можна зателефонувати Пані Анастасії. Психологиня запевняє, що по телефону є хороший результат допомоги.

«Розмова, голос – це все має вплив, сенс. Це все дуже ефективно, якби були складніші ситуації, щоб говорити з людиною індивідуально, то про це теж можна говорити особисто вже при зустрічі.», - Анастасія Пеценюк.

Люди під впливом усіх стресів протягом такого довгого періоду дуже знервовані. Тому усі люди мають бути терплячими, бо ми не знаємо бекграунду людини, що вона пережила.

Як бути терплячішим експртка розповіла у відео.