Жителі Пнівненського старостинського округу, що на Волині, упродовж року великої війни з російським агресором зібрали майже 800 тисяч гривень і спрямували їх на підсилення Збройних сил України.

Про це пише газета Полісся.

Уже рівно рік триває повномасштабна війна. Нещадна війна, яку росія веде проти України. Цей рік змінив багато що у нашому житті. Передусім він змінив усіх нас. Тепер ми завжди напоготові захищатися і допомагати. Тож фактично кожен українець у цій відсічі якщо не став до лав збройних сил, то увійшов до гуманітарних, волонтерських формувань. Так, навіть найменші наші села роблять величезний вклад у підтримку фронту, боротьбу проти агресора.

Ось, наприклад, жителі Пнівненського старостинського округу зібрали уже не одну сотню тисяч гривень та спрямували їх на підсилення ЗСУ.

«За весь час війни було зібрано 793 897 гривень, за які придбано 10 тепловізорів, 1 прилад нічного бачення, 5 рацій, 13 бронежилетів, 8 аптечок, амуніцію, одяг, рюкзаки, плащ-палатки і т.д. Спільними зусиллями вже у 2023 році нам вдалося придбати 2 тепловізори та замовити прилад нічного бачення, за що безмежна вдячність щедрівникам, а особливо дітям, які, вітаючи людей зі святом, збирали кошти для ЗСУ!», — інформує депутатка міської ради Наталія Процик.

За словами Сергія Михайловича, місцеві жителі допомагають вирішувати труднощі та підтримують захисників. Добре розуміють, що в згуртованості – наша сила. Тож і зараз долучаються до збору коштів на прилад нічного бачення для Ющика Олександра, який нині стоїть на захисті України.

До речі, переказати кошти можна на картку 4149499992197713 (отримувач Анастасія Ющик — дружина воїна).

Окрім того є потреба у коштах на рацію Motorola для бійців фронту.

«На превеликий жаль, жахлива війна триває, ворог нещадно знищує міста та села, а найстрашніше — людей. Наші захисники щодня, ризикуючи власним життям, борються за свободу та незалежність, наближають нас до Перемоги. Тож ми маємо робити усе можливе, аби вони відчували нашу вдячність та підтримку. Щиро дякуємо усім, хто долучається до збору коштів та всього необхідного», — каже староста Пнівненського округу Сергій Ковальчук.