10 та 11 березня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 9 порушень природоохоронного законодавства. Складено 7 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням дозволених знарядь лову, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою, риболовля на зимувальних ямах) та 2 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (риболовля з використанням заборонених знарядь лову). Крім того, вилучено 2 сітні знаряддя лову.

Про це повідомляють на фейсбук сторінці Волинського рибоохоронного патруля. 

Зокрема, 10 березня порушників правил рибальства було викрито:

на річці Стир, поблизу селища Колки Колківської громади,  де чоловік перебував на березі водойми з сухою сіткою;

на Хрінницькому водосховищі, поблизу с. Липа Берестечківської громади, де троє громадян порушували Правила любительського та спортивного рибальства.

11 березня порушників було викрито:

на озері Оріхівське, поблизу сіл Березники та Залисиця Самарівської громади Ковельського району (гідрологічний заказник «Оріхівський»), де два місцеві жителі 2 сітками здійснювали вилов водних біоресурсів.

Поблизу озера викрито ще трьох порушників, які перебували на березі водойми з забороненими знаряддями лову.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2022р. діє заборона на риболовлю у зимувальних ямах, з 15 лютого 2023р. встановлено заборону на вилов щуки у водних об’єктах Волинської області.

Відповідно до нових Правил любительського та спортивного рибальства риболовля у зимовий період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.