Ініціатива Hlas Ukrajiny в Чехії нагадує про несправедливу війну, яку розв'язала росія та доносить до людей правду й важливість підтримки України.

Про те, як українські активісти в Чехії не дають забути про війну росії проти України в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповіла лідерка громадської ініціативи Hlas Ukrajiny Анастасія Сігнаєвська.

Чесько-українська ініціатива функціонує з липня минулого року. Команда складається з українських біженців, які переїхали до Чехії після повномасштабного російського вторгнення, тих, хто на той момент вже жив там та, власне, самих чехів.

Про діяльність цієї ініціативи Анастасія розповіла:

«Ми займаємось організацією мітингів та демонстрацій у столиці Чеської республіки — Празі. Ці демонстрації загалом носять характер того, що ми хочемо тримати на повістці денній питання України і війни в Україні, щоб це було на перших шпальтах газет».

Зі слів активістки, демонстрації проводять близько трьох разів на місяць, але зважаючи на ситуацію в Україні, може бути і більше. Організовані цією ініціативною групою демонстрації висвітлювались у різних авторитетних світових ЗМІ: The Guardian, The New York Times, Al Jazeera, Der Spiegel.

Наостанок Сігнаєвська зазначила, що російський вплив безумовно є, але українці їх не бояться:

«Наші акції завжди організовуються за наглядом і підтримки поліції і причини боятися росіян, де б ми не знаходились — немає».