З 8 по 15 січня 2024 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 18 порушень природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Серед них: 13 порушень за ч.3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням кількості дозволених знарядь, знаходження поблизу водойми із забороненим знаряддям лову, вилов риби на зимувальній ямі), 1 порушення – за ч.4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову), 2 порушення - за ст. 188-5 КУпАП (невиконання законних вимог органів рибоохорони). Складено 2 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна. На порушників накладено 2006 грн штрафів за постановами рибоохоронного патруля.

До прикладу:

10 січня по акваторії стариці р.Стир, поблизу с.Жидичин Луцької громади, було виявлено жерлиці (кружки) - в кількості 40 одиниць (27 штук промислового та 13 штук кустарного виробництва). Складено акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

10 - 12 січня на озері Оріхівське Самарівської громади Ковельського району (територія природно-заповідного фонду - заказник «Оріхівський») виявлено порушення:

Житель с.Оріхово ловив рибу сіткою, риби не зловив. Складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 КУпАП, сітка вилучена. Матеріали справи передані до суду.

На місцевих жителів, які перебували біля озера з забороненими знаряддями лову складено 5 протоколів за ч.3 ст. 85 КУпАП.

Також на озері виявлено безгосподарське майно, вилучено 8 сіток загальною довжиною 401 м, складено акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

Сума попередженого розміру шкоди, завданої порушенням законодавства про рибне господарство, внаслідок незаконного добування (вилову) водних біоресурсів становить 122 168,24 грн. Водні біоресури випущено в живому стані до водойми.

12 січня житель м. Володимир ловив рибу спінінгом на зимувальній ямі «Зимненська» в р.Луга, неподалік с.Зимно Володимирського району. Жодної рибини не впіймав. На порушника складено адміністративний протокол за ч.3 ст.85 КУпАП, накладено штраф.

Довідкова інформація:

Згідно з Правилами любительського і спортивного рибальства забороняється добування (вилов) гачковими знаряддями, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими, зимовими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків перевищує сім одиниць на одного рибалку.

Фото: Волинський рибоохоронний патруль.