За минулий тиждень державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 22 порушення природоохоронного законодавства. На порушників накладено 1921 грн штрафів за постановами рибоохоронного патруля.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Серед них: 21 порушення за ч.3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням кількості дозволених знарядь, вилов риби на зимувальних ямах). Складено 1 акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

На порушників накладено 1921 грн штрафів за постановами рибоохоронного патруля.

Так, 23 січня на рибогосподарському об’єкті поблизу с. Журавичі Луцького району двоє громадян ловили рибу зимовими жерлицями в кількості по 13 штук.

24 січня на зимувальній ямі в р. Західний Буг, неподалік с.Заставне Володимирського району громадянин здійснював вилов риби спінінгом, риби не зловив.

24 та 27 січня під час рибоохоронних рейдів в урочищі Чебені заплави р.Стир, неподалік с. Топільне Луцького району виявлено 12 порушень за ч.3 ст. 85 КУпАП. Громадяни здійснювали вилов риби зимовими вудками на зимувальній ямі.

25 січня на рибогосподарському об’єкті поблизу с.Гірники Ковельського району громадянин пересувався по кризі на скутері у період льодоставу за відсутності спеціально обладнаних льодових трас.

На порушників складено адміністративні протоколи та накладено штрафи.

Інспектори провели з рибалками профілактичні бесіди щодо відповідальності за порушення Правил рибальства у зимовий період.

Як зазначають державні інспектори рибоохорони, у період з 1 грудня 2023 року по 30 червня 2024 року встановлена заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області.

Нагадаємо, що з 1 листопада 2023 року на Волині діє заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до нерестової заборони 2024 року. У цей період любительська риболовля дозволена на ділянках поза межами зимувальних ям.

Забороняється добування (вилов) у осінньо-зимовий період (від льодоставу до скресання криги) знаряддями лову, оснащеними гачками, відстань у яких від цівки до кінчика жала перевищує 10 мм.

Також забороняється добування (вилов) гачковими, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими, зимовими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків перевищує сім одиниць на одного рибалку.

Фото Волинський рибоохоронний патруль.