З 12 по 19 лютого державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з інспекторами Державної екологічної інспекції у Волинській області провели ряд рибоохоронних заходів по рибогосподарських водних об’єктах області. Державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля за звітний період складено 13 матеріалів про порушення Правил Рибальства.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Серед них:

6 порушень за ч.3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням кількості дозволених знарядь, знаходження поблизу водойми із забороненим знаряддям лову, вилов риби на зимувальній ямі);

3 порушення – за ч.4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову);

2 порушення - за ст. 188-5 КУпАП (невиконання законних вимог органів рибоохорони).

Складено 2 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

На порушників накладено 1020 грн штрафів за постановами рибоохоронного патруля.

До прикладу:

12 лютого на території орнітологічного заказника «Рокинівський» біля смт Рокині двоє громадян здійснювали незаконний вилов риби забороненими сіткоснастевими знаряддями лову – екранами (5 шт.). Під час чого впіймали риби: плітка - 6 шт, окунь - 1 шт. загальною вагою 0,6 кг. Сума завданих державі збитків становить 30 268 грн. На порушників складено протоколи за ч.4 ст. 85 КУпАП, матеріали справи передані до суду. Також на даних осіб складено адмінпротоколи за ст. 188-5 КУпАП за непокору та перешкоджання виконання службових обов’язків працівникам рибоохоронного патруля.

15 лютого двоє громадян перебували на березі старого русла р. Стир, в районі с. Семки Луцького району з риболовецькою сіткою, яка знаходилась в пакеті в сухому вигляді. На порушників складено протоколи за ч.3 ст. 85 КУпАП та накладено штрафи, заборонене знаряддя лову дані особи знищили власноручно.

15 лютого при проведенні рибоохоронного рейду на Хрінницькому водосховищі, поблизу сіл Гумнище та Липа Берестечківської громади Луцького району було виявлено безгосподарські риболовецькі сітки - 14 одиниць, загальною протяжністю 980 м. З сіток випущено у природне середовище живі водні біоресурси: щука -7 екз., карась сріблястий - 8 екз., лин - 1 екз., лящ - 3 екз. та попереджено збитки на суму 43469 грн. Складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна, власник якого не встановлений.

На тому ж водному об’єкті громадянин здійснював вилов водних біоресурсів промисловим знаряддям лову риболовецькою сіткою, без дозволу на промисел з незареєстрованого дерев’яного човна. Риби не зловив. На порушника складено протокол за ч.4 ст. 85 КУпАП, матеріали передано до суду.

Також Волинським рибоохоронним патрулем проведено спільні рейдові заходи з державною службою охорони Шацького НПП на озері Пулемецьке. Було виявлено і вилучено незаконні знаряддя лову, а саме: 4 сітки та 5 ятерів. В результаті було затримано особу, яка намагалась поставити сітку.

Працівниками державної служби охорони Шацького НПП на правопорушника складено протокол за ч.4 ст. 85 КУпАП, матеріали справи скеровані до суду.

Довідкова інформація: З 15 лютого по 31 березня 2024 року встановлена заборона на добування (вилов) щуки звичайної згідно з Правилами любительського рибальства.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: 067 360 7840.

Фото Волинський рибоохоронний патруль.