Сьогодні, 24 березня, на Театральному майдані пройшла мирна акція, якою вкотре нагадали про утримання українських військових у російському полоні.

Організаторами акції виступили родини військовополонених — передає репортерка ГІТу Альона Бєлова.

«Автопробіг відбувається на підтримку гарнізону "Маріуполь" та всіх військовополонених, які на сьогоднішній день у неволі. По всій країни регулярно проходять такі акції, щоб нагадувати світу та людям, що досі велика кількість людей знаходиться у жахливих умовах полону. Тому акції називаються "Не мовчи, полон вбиває" і Луцьк доєднується майже щотижня», — розповідає співорганізаторка Наталія, син якої перебуває в полоні вже 24-й місяць.

Як розповіла жінка, її син — бойовий медик 36 бригади морської піхоти, потрапив у полон 12 квітня 2022 року при прориві із Маріупольського металургійного заводу ім. Ілліча.

На майдані зібралось чимало людей та транспорту — учасників автопробігу. Також задля безпеки громадян під час масового заходу чергувала карета швидкої допомоги та поліція.

Від театрального майдану автоколона рушила за маршрутом: пр-т Волі — вул. Рівненська — пр-т Відродження — пр-т Молоді — пр-т Соборності — пр-т Василя Мойсея — вул. Винниченка — Театральний майдан.