Волинські сапери ДСНС знешкодили понад півтори сотні в боєприпасів.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Волинській області.

▪️ Небезпечні знахідки пролежали у волинській землі близько 80 років. Декілька боєприпасів випадково виявили лісоруби біля села Смолява на Горохівщині. Вирубку зупинили й на місце події викликали саперів Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення м. Луцьк.

Читайте також: Непримітні та дуже небезпечні: волинянин знайшов дві авіабомби

▪️ Сапери ретельно обстежили вказану місцину і натрапили на схрон: із землі підійняли ретельно складені ящики з мінометними мінами, стрілецькими набоями і декілька артилерійських снарядів — загалом 166 одиниць. Знахідки ідентифікували як боєприпаси часів Другої світової війни, що були на озброєнні німецької армії.

А також читайте: У місті на Волині знайшли боєприпаси часів ІІ Світової війни. ФОТО

▪️ Далі транспортували боєприпаси до спеціального майданчика біля села Цегів Горохівської громади, помістили в спеціальний кар'єр і знищили шляхом підриву. На момент проведення розмінування територію посилено охороняли поліцейські, аби на місце розмінування випадково не потрапили сторонні особи.

▪️ Опісля через дозволений час піротехніки переконалися, що робота виконана чисто: усе, що залишилося від смертоносного залізяччя — вирва на місці вибуху і дрібні уламки розірваних металевих корпусів, які не несуть загрози.

А навколо із землі пробиваються весняні первоцвіти, розпускаються бруньки на деревах, що ростуть на цій території. Весна набуває сили попри все.

Фото  Головне управління ДСНС України у Волинській області.