У Волинському рибоохоронному патрулі відбулося знищення заборонених знарядь лову.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці рибпатруля.

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля знищили 200 одиниць сіток (загальною довжиною близько 9 км) та 62 одиниці інших заборонених знарядь та засобів лову. Знищувалися знаряддя лову, вилучені згідно з актами виявлення і вилучення безгосподарського майна та конфісковані у порушників.

Ліквідація непридатних знарядь здійснювалася шляхом рубання та різання в присутності комісії, до складу якої входять представники Волинського рибоохоронного патруля, відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, департаменту фінансів Волинської ОДА та головного управління ДПС області.

Інформація про придатне майно, що зберігається на складі Волинського рибоохоронного патруля та може бути безоплатно передане для використання на потреби оборони держави, забезпечення національної безпеки, щомісяця передається до Волинської ОВА.

Довідково. За використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства.

"Якщо ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40", - закликають громадян.