У селі Ветли Камінь-Каширської громади на паркан приватного будинку невідомі повісили гранату. Місцеві мешканці припускають, що їх залякують, а причиною є перехід від московського патріархату до ПЦУ.

Про це повідомили на сторінці Волинської єпархія Православної Церкви України.

«Новину повідомив священник Роман Гула, настоятель парафії Святителя Миколая Чудотворця в с. Ветли Камінь-Каширського деканату. Він ночував у домі, на огорожі якого виявлено гранату», – йдеться у повідомленні.

Православна громада цього села в червні 2022 р. вийшла з юрисдикції московського патріархату і перейшла до Православної церкви України.

«Проте, не всі місцеві жителі охоче погодилися на зміни. Прихильники МП продовжують активно пропагувати антиукраїнські наративи. Вдаються навіть до методів залякування: цього разу на паркан будинку, де перебував наш душпастир, підкинули гранату», – додали у дописі.

Люди одразу викликали поліцію, слідчі дії тривають досі, розповів отець Роман. За його словами, жителі села впевнені, що такі дії – відповідь московського патріархату на перехід парафії до ПЦУ.

«Вони хочуть нас налякати, дати зрозуміти, що не хочуть бачити тут української церкви. На превеликий жаль, ці люди досі не розуміють, що в Україні війна та продовжують підтримувати ворога», – каже настоятель храму.

Наразі мешканців домівки, на огорожу якої причепили гранату, евакуювали. За зовнішніми ознаками вона схожа на ручну осколкову гранату Ф-1, призначену для ураження живої сили противника в оборонному бою. На місці події працюють сапери.