Лікарі кардіохірургічного центру Ковельського МТМО Володимир Танський та Андрій Гуска встановили «штучного водія» ритму серця пенсіонерці.

Про це повідомляють на сторінці Ковельського МТМО в фейсбуці.

Імплантацію кардіостимулятора провели під рентгенологічним контролем в спеціально обладнаній операційній. За півтори години жінка отримала «помічника» для свого серця, який поліпшить його роботу.

Повідомляють, що 73-річна пацієнтка звернулася до лікарів зі скаргами на відчуття перебоїв у роботі серця. Її госпіталізували у кардіологічний центр ЦРЛ Ковельського МТМО з діагнозом: повна атріовентрикулярнаблокада. Лікарі провели необхідні діагностичні обстеження. Зокрема, холтерівське моніторування (добове стеження за роботою серця: ЕКГ, артеріальний тиск), яке підтвердило діагноз: субтотальна AV-блокада другого ступеня.

Пишуть, що аби відновити нормальний ритм серцебиття, ковельські кардіохірурги імплантували пацієнтці двокамерний кардіостимулятор. Цей життєво-необхідний прилад, пишуть на сторінці медзакладу, дозволить пенсіонерці швидко повернутися до активного способу життя.