У неділю, 6 червня, помер відомий на Волині письменник та журналіст, лауреат літературно-мистецьких премій Ігор Ольшевський.

Про це повідомила голова Волинської обласної орнанізації Національної спільки письменників України Ольга Ляснюк у Фейсбуці.

«Невтішні, невимовно сумні новини: на жаль, подався у Засвіти наш Ольшевський Ігор.. Світла пам'ять, дорогий Друже...» - йдеться у дописі.

Довідково. Народився 26 серпня 1958 року в місті Володимирі на Волині, в родині творчих працівників театру. Батько заслужений артист України Еділ (Кирило) Михайлович Ольшевський (1929-2016), — упродовж тривалого часу був головним режисером Волинського обласного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка (тоді ще не академічного), а згодом — Волинської обласної філармонії, викладав також у Луцькому училищі культури (нині — Волинський коледж культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського). Мати — Галина Павлівна Ольшевська (1926-2018) — акторка.
Після закінчення Луцької середньої школи № 4 (нині — гімназія) здобув вищу освіту на філологічному факультеті Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки. З 1982 року — на педагогічній, культурно-освітній та журналістській роботі. Нині працює у відділі зв’язків із громадськістю Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Волинській обласній філармонії (керівник літературно-драматургічної частини).
Перекладав з російської, білоруської та польської мов. Друкується також під псевдо Ігор Берестюк, Максим Кириленко, Аркадій-Арефа Сікорський, Драгомир Піляку, Джафар Алішеров, Гоша О. Твори публікувалися на сторінках часописів України, Білорусі, Польщі, Словаччини та Греції.
Коло інтересів — містичне літературознавство, біблійна нумерологія, релігієзнавство, астрономія, альтернативна історія, медицина, психологія, музика. Пісня Ігоря Ольшевського «Лесі Українці» на слова Лілії Михальчук часто звучить у концертах тріо та ансамблю бандуристок СНУ «Дивоструни» (керівник — професор Мирослава Сточанська).
Член Національної Спілки письменників України з 2005 року.