Керівник ГО «Союз інвалідів Чорнобиля Волині» Ростислав Кухтей в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю щодо перебування російських військових в «Рудому лісі» поблизу ЧАЕС, а також про українців військових-зрадників.

Я на ці речі дивлюся двояко: якщо дивитися з боку української держави і всього світу, то це є самим натуральним злочином. А якщо говорити про росію, то якби оця зона була ізольована, то нехай би вони всі на чолі з путіним туди пішли. Це ж треба мати розуму стільки військовим, щоб відправити туди військовослужбовців, не провести дозиметричного контролю, не подивитися, що там робиться, розмістити своїх солдат. Ще раз переконався, що для них: що солдат є, що немає — це для них пушечне м'ясо, — підсумував Ростислав Кухтей.

Як зазначив керівник ГО «Союз інвалідів Чорнобиля Волині», біля «Рудого лісу» показник радіації – в 5-7 разів вище норми. 

Учасник проєкту ГІТ обурився діями українського зрадника:  З Волинської області чоловік генерал-лейтенант (Михайло Зосько) керував підрозділом в Донецькій та Луганській областях… Це боляче дивитися, щоб свій українець з далекого села Ветли Любешівського району ішов на Миколаїв і нищив наших людей. Це злочин неабиякий! Це позорище і травма для цілого села.