Дефіцит пального на АЗС – тимчасова проблема. На цьому наголосив начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко у відеозверненні 5 травня 2022 року.

Зокрема Юрій Погуляйко зазначив, що об’єктивна причина цьому – війна в країні та окупанти, котрі нищать нашу інфраструктуру. У зв’язку з цим в державі змінили шляхи постачання пального, зокрема з країн Європейського Союзу, аби забезпечити потреби українців навіть під час війни.

Однак, ворог продовжує завдавати ударів по нафтобазам. Так, нещодавно перестав функціонувати Кременчуцький нафтопереробний завод. Саме це й зумовило дефіцит пального на АЗС, котрий ми сьогодні спостерігаємо. Багато людей повертаються додому з-за кордону та з інших областей, і таким чином збільшується попит. Але повторюю – це тимчасово, адже вирішення цієї проблеми потребує певного часу.

Наразі відбувається налагодження нових постачань, зокрема, з Європейського Союзу. Розраховуємо, що цей процес стабільного постачання буде налагоджено упродовж тижня-двох. Звісно, нова логістика зумовить підвищення цін на певні види пального.

«Зазначу, що в першу чергу і в повному обсязі ми повинні забезпечувати пальним Збройні Сили України, рятувальні служби, медиків, поліцію, аграрний сектор та усіх, хто безпосередньо задіяний у захисті держави та у допомозі людям. Тож закликаю усіх власників приватного авто відповідально ставитись до використання пального. За можливості користуйтеся громадським транспортом та утримайтесь від поїздок автомобілем», - звернувся очільник області.