Голова Луцької міської організації партії ВО «Свобода», голова фракції «Свобода» у Луцькій міській раді Микола Федік, який до мобілізації працював радником заступника голови Луцької районної ради, звільнений з лав Збройних сил України на підставі висновку військово-лікарської комісії.

Про це стало відомо Громадському Інтерактивному Телебаченню із власних джерел.

У розпорядження ГІТу потрапив лист командира військової частини А7062 О.Адамовича до голови Луцької районної ради Олександра Омельчука, у якому, зокрема йдеться, що Микола Федік, призваний на військову службу по мобілізації 4 березня 2022 року, «10 серпня 2022 року після лікування в Комунальному підприємстві «Волинська обласна психіатрична лікарня м.Луцька» Волинської обласної ради, яке тривало з невеликими перервами з 25 квітня до 10 серпня 2022 року, відмовився прибути у місце розташування в/ч А7062».

До мобілізації Федік працював на посаді радника заступника голови Луцької районної ради. Командування частини просить у разі виявлення цього військовослужбовця «невідкладно повідомити в Луцький зональний відділ Військової служби правопорядку та командування в/ч А7062».

Також зі змістом цього листа просять ознайомити керівний склад, працівників апарату та депутатів Луцької районної ради.

Як стало відомо ГІТу із джерел у військовій частині, станом на 8 вересня лист втратив актуальність. Саме цього дня Федік таки прибув у розташування підрозділу і написав рапорт на звільнення з лав ЗСУ. Його звільнили на підставі висновку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби.

Де перебував Федік з 10 серпня до 8 вересня, наразі не відомо.

Нагадаємо, голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в Луцькій міській раді Микола Федік потрапив на дошку ганьби за вживання спиртного. 24 квітня його виявили в нетверезому стані на території військового шпиталю. В його крові було 2,53 проміле алкоголю. А вже наступного дня, 25 квітня, Федік розпочав лікування у психлікарні.

Довідково.

Микола Федік народився 1 лютого 1987 року в селі Піщане Камінь-Каширського району Волинської області.

По закінченні місцевої школи, у 2004 році, вступив на юридичний факультет Волинського національного університету імені Лесі Українки, який закінчив у 2009 році за спеціальністю «Правознавство», здобув кваліфікацію «Юрист».

Із вересня 2008 року очолив юридичне управління Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Із березня 2010 року – керівник секретаріату Волинської обласної організації ВО «Свобода».

З 2010-го по жовтень 2013 року – працював юрисконсультом Волинської обласної інфекційної лікарні.

З серпня 2013 року по листопад 2014 року – помічник-консультант народного депутата України Вітіва Анатолія Миколайовича; напрямок роботи – відповідальний за організаційне забезпечення нормативно-правової та законодавчої діяльності народного депутата України.

У 2015 році був безробітним. З липня 2016 року – приватний підприємець. У тому році отримав чималий дохід від підприємницької діяльності – 999,9 тисячі гривень.

Член політичної партії ВО «Свобода» з грудня 2007 року, голова Луцької міської організації ВО «Свобода» з лютого 2014 року.

Депутат Луцької міської ради з жовтня 2015 року (голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міській раді).

Постійно проживає в місті Луцьку.

Одружений.