Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що заробітна плата голови Нацради Ольги Герасим'юк в серпні становила більше 165 тис. гривень, включаючи премію, надбавки, матеріальну допомогу та індексацію, що дорівнює піврічній зарплаті президента Володимира Зеленського.

Про це повідомив Telegram-канал Українські Новини, посилаючись на відповідь Секретаріату мовного омбудсмена.

"На Ваше прохання надаємо запитувану інформацію щодо заробітної плати за видами нарахувань голови, заступників, секретаря та членів Національної ради в серпні 2022 року (Додаток).
Голові Національної ради Герасим'юк О.В. всього нарахована заробітна плата в розмірі 165 557,08 гривень, в т.ч. за видами нарахувань та фактично відпрацьований час: оклад - 21 933,91 гривень, премія - 6 580,17 гривень, надбавка за вислугу років - 10 966,96 гривень, надбавка за інтенсивність праці - 21 933,91 гривнь, відпустка - 32 279,94 гривень, а також матеріальна допомога - 71 090,4 гривень та індексація - 771,79 гривень", - вказано у відповіді на інформаційний запит.

"У серпні зарплата Герасим'юк становила понад 165 тис. гривень. Це оплата праці президента Зеленського за 6 місяців. Він отримує лише голі 28 тис. гривень на місяць. Голова Нацради з телерадіомовленя також отримала матеріальну допомогу в 71 тис. гривень. У зв'язку із чим їй видали таку значну суму невідомо. Голові Нацради також виплатили премію у розмірі мінімальної зарплати – 6 тис. гривень та відпускні в 32 тис. гривень", - прокоментував Telegram-канал Українські Новини.

Нагадаємо, зарплата голови Нацради з телерадіомовлення Ольги Герасим'юк в січні склала 49,8 тис. гривень.

"За новим законом "Про медіа" Нацрада отримає безпрецедентні повноваження впливати на ЗМІ. Вони зможуть надсилати до редакції обов'язкові до виконання приписи, штрафувати їх та закривати без рішення суду. Нацрада регулюватиме інтернет-видання, а також зможе вимагати від YouTube, Facebook, Google та інших соцмереж видалити будь-яке відео чи пост. Влади над медіа у Нацради буде більшою, ніж у Роскомнагляду", - зазначив Telegram-канал Українські Новини.