«Чи є така загроза? Загроза є завжди», — прокоментував можливий напад білорусі на північному заході України спецпризначенець, офіцер ЗСУ, народний депутат України 8-го скликання Ігор Лапін в ефірі ГІТ.

Білоруси були на території України з перших днів війни і воювали на боці російської федерації.

Сили для вторгнення у союзника росії є, питання: наскільки успішні.

На думку офіцера ЗСУ, білоруським військам було б потрібно по мінімум 2 доби танкових приходів, щоб дістатися до Луцька, якщо не буде ніякого супротиву. Але волиняни готувалися до імовірного нападу: в нас сформована Тероборона, 14 ОМБр.

Лукашенко мав 5-7 тисяч особового складу, які готові були воювати проти України, ці силовики тримали його при владі. Президенту білорусі невигідно запускати їх в Україну у «м’ясорубку», оскільки він залишиться без підтримки.

«Наскільки мені не зраджує пам'ять, зараз цих сил значно більше. Я так розумію, що були великі певні кошти, були певні, напевно. Якісь там фінансові преференції для тих військовослужбовців, які там підписували контракт і там вже не 5-7 тисяч, а можливо, на порядок більше», — прокоментував Ігор Лапін чисельність армії «сябрів».
«Росія сама по собі як країна вже не відновиться, вона відкинута на десятки років назад, от і все, а білорусь і подавну. Головне джерело доходів білоруського диктатора — це нафтопереробний завод Мозирський і що там ще: удобреніє, те що вони роблять за рахунок дешевого газу, що отримують від росії», — прокоментував він джерело доходів білорусі. І додав, що 2 китайські безпілотними по 300 доларів допоможуть врегулювати цю ситуацію.