Надворі мороз і холод, а в садочку «Левеня» – тепло й затишно. Керівник Центру дошкільного розвитку дитини Вікторія Готь переконана, що любов – то дія. Тож у її садочку дітлахи пізнають з радістю і задоволенням, навчаються з любов’ю, читають з бажанням, говорять англійською, усміхаються, малюють, співають, створюють музику, спостерігають, рахують, мріють, мислять, ліплять, подорожують з цікавістю.
Пані Вікторія зростала у родині педагогів, тож цілком логічно, що отримала диплом вчителя початкових класів. Після закінчення працювати пішла до приватної школи й побачила, що виховувати і навчати діток можна по-іншому: де з радістю пізнають світ, вчать сприймати його через свої емоції та допомагають знайти себе у ньому.
 «У нас садок іншого формату. Це безпечний простір щасливого дитинства. Скажете, що пафосно. Ні. Все просто: до діток потрібно приходити щасливими. Звісно, у всіх у нас різні емоції, та, попри це, в команді нема людей, які просто прийшли на роботу. У нас спільні цінності: розвиток екосвідомості та свідомого споживання, ми вивчаємо й спостерігаємо за природою, розвиваємося через мистецтво й творчість. І наше завдання – відправити до школи сильну духом маленьку людину, яка твердо вірить, що у цьому світі вона має право голосу і може його змінювати», – ділиться Вікторія Готь.
Понад 10 років тому пані Вікторія і не підозрювала, що створить такий маленький садок, куди б з радістю привела своїх діток. У «Левенятку» є все: просторі кімнати, світла зала для танців і співів, «живий» куточок з рибкою та хом'ячком, два майданчики для прогулянок, купи іграшок, а головне – поряд дорослі, які дослухаються до дитчої думки, поважають та навчають. У центрі, врахувавши віковий поділ, діток готують до школи за комплексною програмою, що складається з предметів: читання, математики, логіки, навколишній світ, англійська мова, творчість, музичні заняття. Є ранній розвиток: заняття для діток до 3-х років з участю батьків та мінісадок: комплексні розвиваючі заняття, навчання грамоти, експерименти й досліди, творчість і хореографія, уроки музики та іноземної мови. Цьогоріч літній табір був дуже актуальним. У ньому були тематичні тижні, комунікативні ігри, багато малювання, фізкультура, театр.
Для того, аби уся ця система («Левеня») працювала, як годинник, потрібно було вкласти не лише свою душу, а й затратити матеріальні ресурси. Пів року тому пані Вікторії запропонували взяти в оренду додаткові кімнати. Після важких роздумів та вагань – погодилася. Нині це два поверхи дитячих можливостей. Аби облаштувати й закупити необхідний інвентар, потрібна була не одна гривня! Керівник взяла участь у державній програмі «єРобота» та виграла суттєву фінансову підтримку. Нині пані Вікторія обирає виробників та очікує фінансування.
«Серед усього необхідного в бізнес-плані я зазначила електропічку. Під час співбесіди це дуже здивувало журі. Адже ми не готуємо, нам привозять їжу на замовлення. Так-от, ми будемо випікати простеньке печиво. Для діток будь-якого віку робота з тістом сприяє розвитку творчих здібностей, розширює їхню уяву та забезпечує розвиток дрібної моторики. Зрештою, контакт із природними матеріалами теж позитивно впливає на розвиток дитини. Та якщо не брати до уваги науковий підхід, то випікати смаколики разом варто хоча б для того, щоби побачити ті божественні оченята, що горять від азарту», – на одному диханні пані Вікторія проговорює свою професійну мрію.
 Вже з нового року у «Левенятку» запрацює ще одна група. Тож потрібні працівники. Зараз за сприяння Луцького міського центру зайнятості для роботи в садку дібрали працівницю Софію……. Вона успішно стажується і, як переконує пані Вікторія, стане частинкою її робочої сім'ї. Нині ж тут семеро працівників для 30 дітлахів, які перебувають повний день. Є ще групи діток, які займаються по кілька годин на тиждень.
«Ми з дітками багато ходимо – просто малі туристи! Тож маємо яскраві жилетики для безпечних мандрів. Зараз уже підготували годівнички, які плануємо розвісити у нашому парку», – щиро ділиться пані Вікторія.
Тож якщо ви будете йти, а вам назустріч вервечка діток, одягнених в яскраві жилети, так і знайте: то маленькі левенята йдуть пізнавати великий світ!