Через війну велика кількість наших громадян була вимушена покинути свій дім та роботу. Хтось втратив все, що мав і був вимушений шукати шляхи для існування на новому місці. Так переселенка Ганна Карамишева-Борисенко переїхала до Луцька і започаткувала дитячу медіашколу «COOL Media School».

Про її історію успіху повідомив Луцький центр зайнятості.

«За кожним з виданих грантів – історії українців, яким вдалось попри війну організувати власну справу і підтримати економіку країни. Особливо приємно, коли грантові проєкти на Волині організовують люди з територій, де йдуть чи були активні бойові дії», — йдеться в повідомленні.

У травні Ганна Карамишева-Борисенко разом з дитиною через повномасштабну війну була змушена покинути рідний Харків. В пошуках роботи звернулась до Волинського обласного центру зайнятості, але роботи до душі не могла знайти. В Харкові жінка працювала в дитячій медіашколі, але в Луцьку подібних закладів не було.

Коли Ганна дізналась про можливість отримати мікрогрант за держаною програмою «єРобота» для створення власного бізнесу, то написала бізнес-план подала заявку і виграла.

З січня 2023 року стартує робота її медіашколи, пані Ганна створює два нових робочих місця та бере до себе на роботу адміністратора та відеооператора.