На Волині громадянина рф, який пограбував жінку, прикуту до ліжка, винісши з квартири 22 тисячі гривень, посадили на 7,5 року.

Про це стало відомо з вироку Володимир-Волинського міського суду, - передає ІА Волинські новини.

13 серпня в обідню пору злочинець Олександр Б. проник до житла потерпілої, знаючи, що вона не зможе чинити йому супротив через вік та стан здоров'я. Жінка одразу його помітила, але попри це, грабіжник взяв з холодильника три літри спирту, продукти, а потім з-під матрацу, на якому лежала потерпіла, відкрито вкрав 22 тисячі гривень. Після цього він покинув помешкання.

Відзначимо, що раніше злочинець вже був судимий, однак ухилився від відбування покарання у виді громадських робіт.

Росіянин під час розгляду справи визнав свою вину. Він розповів, що в серпні прийшов до квартири потерпілої, аби придбати у неї горілки, при цьому був у медичній масці, щоб жінка його не впізнала. З його слів, двері в квартиру не були зачинені. Потерпіла лежала на ліжку і сказала, що у неї горілки немає. Тоді він вирішив забрати у неї гроші – зазирнув під матрац, дістав та забрав кошти, що там були.

Грошей грабіжник не рахував, але переконаний, що там було не більше чотирьох тисяч гривень. Водночас обвинувачений зазначив, що достеменно не пам’ятає той день, бо був дуже п`яний. Гроші витратив на горілку, закуску, таксі та викупив з ломбарду два мобільні телефони. Після чого у нього залишилося дві тисячі гривень.

Адвокат, своєю чергою, висловила думку, що справу з грабежом потрібно перекваліфікувати за ст. 185 КК України, оскільки прокурором не доведено факту того, що потерпіла бачила обвинуваченого. Окрім того, за словами обвинуваченого, він знаходився в квартирі потерпілої в медичній масці, тож впізнати його за ознаками, що вказані в протоколі впізнання, потерпіла не могла.

Потерпіла ж розповіла в суді, що вона є людиною поважного віку, хвора. Сама себе обслуговувати не може, тому до неї приходять соціальні працівники. Двері в квартиру зачиняють на ключ, встати і відчинити їх самостійно вона не в змозі.

Соціальна працівниця, яка відвідувала потерпілу, пригадала, що у серпні їй зателефонували та повідомили, що її підопічну пограбували. Вона прийшла до квартири, коли там були працівники поліції. На підлозі були розкидані продукти харчування. Також жінка помітила, що замок на дверях був зламаний. Пізніше в двері вставили новий замок.

Не зважаючи на позицію захисту, суд дійшов висновку, що докази та покази потерпілої і свідка повністю підтвердили вину громадянина рф. Врахувавши всі обставини, грабіжнику призначили покарання у виді семи років шести місяців та двадцяти днів позбавлення волі.