Волинська фотографка виграла стипендію від міста Кракова, де запропонувала показати українців, які тепер проживають в Кракові та привносять свій вклад в розвиток цього міста.

 Про свій проект, українців, які взяли в ньому участь, розповіла в прямому етері ГІТу фотографка, блогерка Лідія Кожевнікова.

 «Це проект про українців в Кракові, до речі. Люди, які переїхали до Кракова і є амбасадорами України в Польщі, роблять вагомий вклад в розвиток краківської культури. Власне, мета проекту показати полякам, в першу чергу краківчанам, українців, які не лише приїхали, щоб відібрати роботу в них — зараз є такий стереотип», — пояснює Лідія.

Дівчині хотілось показати цим проектом українців, які привносять багато корисного та цікавого в культурний розвиток життя Кракова.

«Це мій степендійний проект. Я виграла стипендію від міста Кракова, де запропонувала показати українців, які тепер проживають в місті та привносять свій вклад в розвиток його.
Степендію, я отримала в травні і вирішила, що це хороша можливість поєднати тих українців, які вже давно в Кракові і роблять щось корисне для популяризації України та Кракова, а також тих, що приїхали сюди після війни і роблять теж дуже великий вклад в розвиток Кракова.», - розповіла дівчина.

В рамках проекту передбачалося інтерв’ювання та фоторепортаж 20-ти учасників. Багато українців за кордоном часто завдяки своїй діяльності допомагають ЗСУ, перераховують гроші, волонтерять.

Деталі у відео.