Відповідальність за вбивство російського «воєнкора» Владлена Татарського взяла на себе «Національна республіканська армія».

Її заяву поширив телеграм-канал «Роспартизан». Цю публікацію репостнув колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов, який проживає зараз в Україні і претендує на лідерство в радикальному крилі російської опозиції.

«Ми організували і здійснили акцію 2 квітня 2023 року проти групи Z-активістів і особисто проти відомого палія і пропагандиста війни, військового злочинця Максима Фоміна, відомого як Владлен Татарський. Дана акція підготовлена і здійснена нами автономно, і ми не маємо зв'язку і не отримували допомоги від жодних іноземних структур і тим більше спецслужб», — йдеться в заяві.

«Республіканці» також назвали героєм Дарину Трепову, заарештовану за підозрою у вбивстві Татарського.

«У той час, коли багато «опозиціонерів» писали пости у Фейсбуці і світили ліхтариками, вона боролася, ходила на акції і ризикувала своєю свободою, беручи участь у всіх опозиційних рухах, які тепер від неї відмовляються», – йдеться в заяві.

При цьому «Національна республіканська армія» безпосередньо не підтверджує і не спростовує участь Трепової в організації та виконанні вбивства Татарського.

Слід зазначити, що вперше про нібито існування «Національної республіканської армії» в Росії стало відомо в серпні минулого року. Тоді російський опозиціонер Ілля Пономарьов заявив, що за вбивством дочки філософа-рашиста Олександра Дугіна Дар'ї стоїть саме ця організація.