У середу, 5 квітня, в Україні очікуються значні температурні контрасти: від 4 градусів морозу вночі на заході, до +18 градусів вдень на сході.

Про це попередила синоптик Наталка Діденко.

«Тепло й холод зійдуться на території України, але нормально вживатимуться», - каже вона.

За прогнозом синоптика, вночі 5 квітня у західних областях буде 0°...-5°, у більшості областей +2...+6 градусів, а на сході та півдні до +8 градусів. Вдень у середу передбачається у південній частині та в східних областях +12...+16 градусів, на Луганщині до +18 градусів.

«У західних областях - холодяка, не вище +1...+5 градусів. У північних областях найхолоднішою буде Житомирщина, +3...+6 градусів, на Київщині та Чернігівщині +10...+14, а на Сумщині аж до +15...+17 градусів!» - спрогнозувала Наталка Діденко.

У центральних областях на Вінниччині буде +5, на Черкащині та в Кропивницькому з районами +11...+13, на Полтавщині до +15, а в Дніпрі з районами ймовірно до +17 градусів.

За словами Наталки Діденко, завтра в Україні переважатиме волога погода, йтимуть періодичні дощі, які чергуватимуться із просто щільною хмарністю. Там, де температура суттєво знижуватиметься, дощ змішуватиметься із мокрим снігом.

«Вітер буде північний та північно-східний, рвучкий, місцями із поривами до 15-20 метрів за секунду», - застерегла синоптик.