На вихідних у більшості регіонів України погода буде прохолодною як для травня, але сухою та приємною. На заході країни у неділю можливі невеликі дощі.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

У суботу, 6 травня, по всій Україні очікується мінлива хмарність без опадів, у більшості областей буде прохолодно. Так, на півночі та в центрі країни температура повітря становитиме близько +9…+12°, у східних та більшості західних регіонів — +14…+16°. Лише на півдні та Закарпатті повітря прогріється до комфортних +18…+20°.

Уночі температура на більшій частині країни буде плюсовою, проте на Волині та у північних областях очікуються заморозки.

В неділю, 7 травня, у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій областях пройдуть невеликі дощі, на Закарпатті — помірні дощі з грозами. В решті регіонів обійдеться без опадів. Удень на півдні, південному сході та Закарпатті термометри покажуть +14…+16°, в інших областях — +10…+13°С.

У Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській та Сумській областях вночі знову не обійдеться без заморозків.

Погода на початку тижня на всій території України буде малохмарною та без опадів, але й без довгоочікуваного тепла. У більшості областей очікується всього +13…+15°, а на Луганщині, Харківщині та Сумщині взагалі +10…+12°. Найтепліше буде на Закарпатті — повітря там прогріється до +18°.