На 87-му виборчому окрузі (центр – місто Надвірна), що в Івано-Франківській області, закінчили підрахунок голосів на довиборах до Верховної Ради. Перемогу здобув висуванець партії «Слуга народу» Василь Вірастюк.

На сайті Центральної виборчої комісії після опрацювання 100 відсотків протоколів оприлюднили такі результати: за Василя Вірастюка («Слуга народу») проголосували 15 076 виборців (31, 32%), за Олександра Шевченка («За майбутнє») – 14 327 (29,69%), Руслан Кошулинський отримав 13 927 голосів підтримки (28,86%).

«Клони» Олександра Шевченка отримали 499 голосів.

Результати виборів на 5 дільницях, де перемагав Шевченко, скасували. Спостерігачі повідомили, що зникли близько 500 бюлетенів і, згідно з інформацією в протоколах від ДВК, це голоси за Шевченка.

Шевченко вже заявив, що готує позови до суду.

Нагадаємо, довибори у парламент у 87-му виборчому окрузі (центр – м. Надвірна) відбулися в неділю, 28 березня. Вибори проводились через те, що обраний у 2019 році від партії «Слуга народу» Зіновій Андрійович після перемоги на виборах у жовтні 2020 року міського голови Надвірної склав депутатський мандат.

У цьому окрузі на довиборах балотувалися 15 кандидатів. 16 березня кандидатка від партії «Європейська солідарність» Маруся Звіробій-Біленька заявила, що знімає свою кандидатуру на користь кандидата від ВО «Свобода» Руслана Кошулинського.

За результатами березневого опитування соціологічної групи «Рейтинг», лідером був наближений до олігарха Коломойського ексдиректор туристичного комплексу «Буковель» Олександр Шевченко, якого підтримували 30,2% тих, хто визначився і взяв би участь голосуванні. За Руслана Кошулинського готові були голосувати 27,6%, за Василя Вірастюка від «Слуги народ»у – 26,9%. Рейтинг Марусі Звіробій становив 9,1%.

Пізно ввечері 28 березня штаб кандидата в нардепи Шевченка заявив, що за результатами паралельного підрахунку голосів на виборах у 87-му виборчому окрузі перемагає саме він.

Підрахунок супроводжувався численними скандалами. Після заміни голови і декількох членів окружної виборчої комісії вирішили перерахувати голоси на 20 дільницях.